תאונות דרכים

אנו עדים לגל גדול של מאות תאונות דרכים וונפגעים בגוף וברכוש מדי חודש, משרד עורכי דין בסאם שקור, עוסק רבות ומתמחה בתביעות תאונות דרכים, לרבות תאונות דרכים עם פציעות קשות וקטלניות

תאונות דרכים נפוצות ביותר הינן:

•  רכב פרטי

•  אופנוע, קטנוע

•  נוסע אוטובוס

•  הולך רגל

•  תאונת דרכים בדרך לעבודה, במהלך העבודה ובדרך חזרה

מהעבודה.

•  תאונת מלגזה

•  רוכב אופניים

•  פגע וברח – תביעה מול "קרנית"

•  תאונות רכבת

•  תאונות טרקטורון

נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי ללא קשר לשאלה מי אשם בתאונה!

על פי החוק הקיים בישראל, נפגעי תאונות דרכים (למעט מקרים חריגים), זכאים לקבלת פיצויים על נזקיהם הרפואיים והנפשיים, ללא כל קשר לשאלה מי היה אשם בקרות התאונה. לכן, חשוב שנהיה מודעים לזכויותינו ונעמוד על כך שנקבל את הפיצויים המגיעים לנו, תוך ניהול נכון וחכם של תביעתנו, באמצעות עורך דין העוסק בתחום זה.

 את מי עלי לתבוע?

נוסע ברכב תובע את מבטחת החובה של הרכב בו נסע בעת התאונה.נהג ברכב תובע את מבטחת החובה של הרכב בו נהג בעת התאונה. הולך רגל תובע א מבטחת החובה של הרכב אשר פגע בו. רכב אשר אין ביטוח חובה המכסה את השימוש או שזהות חברת הביטוח לא ידועה – תוגש התביעה כנגד קרנית – קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, אשר הוקמה מכוח החוק למטרה זו. יצויין כי נפגע אשר יש לו עילת תביעה מכוח חוק הפיצויים, לא יהיה זכאי לתבוע כל גורם אחר מכוח כל חוק אחר.

נפגעתי בתאונת דרכים, כיצד עלי לפעול?

1. יש לתעד ככל הניתן את אירוע התאונה ובכלל זה רישום פרטים מלאים של הרכב המעורב.

2. יש לפנות מוקדם ככל הניתן לקבלת טיפול רפואי ולוודא שכל תלונותיכם תועדו כראוי על ידי הרופא המטפל. כן יש להקפיד על מילוי הוראות הרופאים המטפלים ועל שמירת רצף טיפולי, מקום שנדרש.

3. יש להקפיד לקבל אישורי מחלה ככל שנעדרתם מהעבודה תוצאת התאונה.

4. יש להקפיד על שמירת מלוא התיעוד הקשור לתאונה ובכלל זה תיעוד רפואי (סיכום אשפוז, סיכום טיפול, הפניות, אישורי מחלה, העתקי מרשמים וכיו"ב) ותיעוד הוצאות (קבלות על רכישת טיפול תרופתי, קבלות על תשלום לרופאים, תיעוד הוצאות על עזרת צד ג' שנדרשה לאחר התאונה ובעקבותיה וכיו).

5. יש לפנות מוקדם ככל הניתן לתחנת המשטרה לצורך הוצאת אישור משטרה.

6. יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתחום זה.

תאונת דרכים אשר הינה תאונת עבודה

במקרים בהם תאונת בדרכים תחשב גם לתאונה עבודה (למשל אם אירעה בדרך למקום העבודה או חזרה ממנו) יש לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בתוך 12 חודשים מיום התאונה בתביעה לקבלת פיצוי.

חשוב לציין כי מאחר ואין המדובר בכפל פיצוי (לא יתקבל פיצוי בגין אותו נזק גם ממבטחת החובה וגם מהמוסד לביטוח לאומי), ינוכו מלוא התגמולים להם זכאי הנפגע מהביטוח הלאומי מסך הפיצוי שייפסק בתביעתו כנגד מבטחת החובה, זאת אף אם לא פנה בתביעה למוסד לביטוח לאומי חשוב להתייעץ בעניין זה עם עורך דין מומחה בתחום על מנת למצות את מלוא הזכויות ולקבלת את מלוא הפיצוי לו זכאי הנפגע.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות עם עורך דין המתמחה בייעוץ וייצוג בנזיקין ותאונות דרכים, נא להתקשר למשרדנו 04-6744155 או להשאיר את הפרטים שלכם בדף יצירת קשר ונחזור אליכם בהקדם.